top of page

RECENT POSTS

FOLLOW ME

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Emotionele (on-) afhankelijkheid

Ik kan wel zeggen dat ik 'vroeguh' typisch iemand was die emotioneel gezien veel leunde op anderen. Kort gezegd, zou ik mezelf hebben aangeduid als een persoon waarbij toen de ruggengraat ontbrak. Ik weet ook precies waardoor ik zo was, maar daar wil ik het nu niet over hebben.

Emotionele onafhankelijkheid

Het is veel interessanter om te kijken hoe je emotionele onafhankelijkheid bereikt. Je kunt dan emotioneel stabieler leven en minder zelfkwelling ervaren. Je wordt kortom minder afhankelijk van andermans oordeel, goedkeuring of affectie om je goed te voelen of om eigenwaarde te ervaren.

Werveling

Wat als je anderen inderdaad niet persé nodig hebt om je fijn te voelen, of om je gerust te stellen over elke werveling die je geest maakt? Je haalt de geruststelling en bevestiging dan uit jezelf. Als je dat kunt, dan zul je ervaren dat je emotionele toestand veel stabieler is dan wanneer je leunt op externe spelers.

Aanwakkeren

Tijdens je yoga practice creëer je ruimte om deze bijzondere en krachtige eigenschap eigen te maken. Van nature heb je dit allemaal al in huis, dus het is enkel een kwestie van het juiste gevoel aanwakkeren en sterker maken. Emotionele onafhankelijkheid volgt dan vanzelf!

Namasté

Kamasc

#afhankelijkheid #onafhankelijkheid #kamasc #yoga #practice #emotioneel

bottom of page