top of page

RECENT POSTS

FOLLOW ME

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Verwachtingen rijzen de pan uit


Waarschijnlijk verworven tot een mantra van veel yogi's: ahimsa. Oftewel geweldloos zijn naar anderen en jezelf. En met name mentaal geweld, daar heb ik het dan over. Kwelgeest We doen onszelf en anderen elke dag zoveel geweld aan, door verwachtingen die we hebben. Verwachtinkje hier, verwachtinkje daar. Maar niemand heeft er echt baat bij! Het zorgt voor frustratie, stress en een ongelukkige geest. Ik noem het bruut en gevaarlijk. Het vervormd de geest tot een kwelgeest. Spel der verwachting Vergis je niet, de meeste verwachtingen leggen we onszelf op! Als je de lat te hoog hebt gelegd en je eigen verwachting niet waar kan maken, is een negatief zelfbeeld vaak het gevolg. We denken dat we die bepaalde verwachting over onszelf moéten hebben, omdat we denken dat onze omgeving die verwachting ook van ons heeft. En daar heb je het spel der verwachting. Als je dat doorziet is het eigenlijk zo simpel als wat om dit patroon te doorbreken. Een kind kan de was doen. Als het zou willen natuurlijk! Ik wil het vooral geen verwachting opleggen. Namaste Kathy

#kamasc #yogi #ahimsa #geweldloos #yoga #geweld #mantra #verwachtingen #zelfbeeld

bottom of page