top of page

leef een stressvrij leven met 

Kamasc's No Stress Formule

prioriteiten.png

email 2 - Tips & Tricks 

(TRAINING)

Wat je ook wil bereiken, begin met het in lijn brengen van je overtuigingen & mindset met jouw doel...

INSIGHTS


Deze tweede Tips & Tricks email geeft je een inkijkje in onderdeel 2 van de No Stress Formule. Onderdeel 2 gaat over: Overtuigingen, Mindset en Prioriteiten. Tijdens deze Tips & Tricks email wil ik het met je hebben over 'overtuigingen' en daarmee pakken we automatisch ook een stukje mindset mee. 

Overtuigingen
De overtuigingen die je hebt bepalen voor het grootste deel hoe jouw leven eruit ziet. Alles begint met hoe jij ergens over denkt, waar je in gelooft. Heb je de diepgewortelde overtuiging dat je bijna altijd pech hebt, dan is dat ook wat je zult ervaren in je leven. Heb je de diepste overtuiging dat alles je voor de wind gaat in je leven en dat je bijna altijd alles krijgt wat je het liefste wil, dan zul je merken dat jouw leven ook inderdaad veelal zo zal verlopen.

We bepalen voor het meerendeel zelf hoe ons leven verloop en hoe onze wereld eruit ziet. Je geeft de energie af, die past bij hetgeen waarin jij gelooft. Alles is energie. Jij bent ook energie! En iedereen voelt ook energie! We voelen elkaars energie en die van de omgeving, van alles! Energieën die matchen met elkaar, trekken elkaar aan. 
Energieën die niet matchen met elkaar zoeken elkaar ook liever niet op.

De energie die jij afgeeft en dus ook aantrekt kun je veranderen door jouw overtuigingen over jezelf en over jouw leven en je omgeving en over de wereld te veranderen. Voor deze Tips & Tricks email gaat het te ver om hier nu dieper op in te gaan, maar besef dat dit een héél, héél erg belangrijk onderdeel is! Niet alleen in het bereiken van een stressvrij leven. Nee, in alles wat je wil bereiken in je leven!


 

Herken je dit?

Je zou op zich wel die ene leuke baan willen. Maar je gelooft niet dat je hem zult kunnen krijgen.  Jouw overtuiging is dat er al heel veel mensen op deze baan solliciteren. En daarnaast ben je ervan overtuigd dat je niet de beste kandidaat bent voor deze functie. Je bent eigenlijk zo overtuigd dat je de baan niet krijgt, dat je er niet eens op gaat solliciteren! En daar heb je dan direct de bevestiging op je overtuiging.

Of misschien solliciteer je er toch op, maar heb je continu dat stemmetje in je achterhoofd die zegt: "Dit gaat'm niet worden." Zeer grote kans dat je dan de baan inderdaad niet gaat krijgen. Je hebt een bepaalde energie gecreëerd die niet in lijn is met de energie die hoort bij het aantrekken van die betreffende baan.


Er kan ook een andere kracht actief zijn waardoor je (onbewust) de verkeerde energie creëert. En dat is, dat je eigenlijk diep van binnen deze baan NIET wil. Maar om onzuivere redenen heb je jezelf wijsgemaakt dat dit écht een topbaan voor je zou kunnen zijn. #selfsabotage

 

Ander onderwerp: misschien heb je wel de overtuiging over jezelf dat je nooit zult afvallen naar dat gewicht wat voor jouw lichaam gezonder zou zijn. Zolang je deze overtuiging hebt zal dit gezonde gewicht nooit binnen handbereik komen. Een mismatch van energie. Jouw 'ik' met een gezond gewicht (ja, die ik bestaat namelijk al) heeft een andere energie dan jouw 'ik' met deze neerhalende saboterende overtuiging. Aan elke overtuiging is een bepaalde energie gekoppeld. 

Alles begint met de overtuigingen die je hebt over jezelf, over anderen en over je omgeving. Overtuigingen zijn bijna altijd gebaseerd op een ervaring uit jouw verleden. Wil je iets specifieks bereiken? Check dan of jouw overtuigingen wel matchen met het behalen van jouw doel.

What you think you become. What you feel you attract. What you imagine you create. – Buddha

The law of self learned helplessness
​Bekijk het onderstaand filmpje over self learned helplessness ten minste twee keer.
 

PRACTICE (download)
 

Nadat je het bovenstaande filmpje een aantal keer hebt bekeken kun je fijn aan de slag met de bijbehorende Practice!

Tip:
download de Practice en print'm uit. Het bevat ook jouw journal!

Geen controle kunnen uitoefenen op de oorzaak van stress kan leiden tot aangeleerde hulpeloosheid en depressiviteit.
Saligmen 1967

Resultaten

Ik heb de Practices (oefeningen) super praktisch voor jou (en mijzelf) gemaakt. Daar houd ik namelijk van: concreet en uitvoerbaar. Wist je dat je met deze Tips & Tricks emailreeks echt al merkbare stappen kunt maken in het langdurig verlagen van jouw stressniveau? Mits je de Practices behorende bij deze mails natuurlijk serieus en volledig uitvoert.

Geef de Practices uit deze emailreeks een hoge prioriteit op je dagelijkse to do's. Weet dat elk begin van jezelf een nieuwe gewoonte aanleren energie en aandacht kost. Maar uiteindelijk gaat het je tweede natuur worden en denk je er niet eens meer over na. En kost het je dus ook geen moeite meer! Heel veel plezier en succes!

Als je écht wil, kan ook jij stressvrij leven!

Love, 

kamasc grijs z.a.png
180731_8_Onderdelen_Stress_Formule_2.jpg
bottom of page