top of page

HET ONTSTAAN VAN:

Kamasc's No Stress Formule

Jarenlang heb ik geleefd met een hoog stressniveau. Van kleins af aan al. Als kind van 8 had ik al regelmatig last van migraine! Ik woonde bij pleegouders, want mijn biologische ouders konden niet voor mij zorgen. Mijn biologische Nederlandse moeder was heroïne-verslaafde en mijn Amerikaanse biologische vader was op mijn derde vertrokken, terug naar America. Mijn pleegouders boden helaas geen veilige thuisbasis. Er was daar van alles aan de hand. Ik voelde me er alles behalve veilig. Daardoor stond ik bijna altijd op scherp.

Het was voor mij als, puber en jong volwassene heel normaal dat ik 3 dagen per week hoofdpijn en trilhanden had.

Op mijn 18e verliet ik het thuisfront, maar door jarenlang in spanning en met stress geleefd te hebben en meerdere traumatische ervaringen met me mee gedragen te hebben, was ik volledig 'geprogrammeerd' op altijd alert te zijn. Mijn zenuwstelsel gedroeg zich alsof ik altijd in gevaar verkeerde - in opperste staat van alertheid. Het putte me uit.

Kamasc.JPG

Inmiddels rond mijn 28ste had ik een ontregeld zenuwstelsel met alle nare gevolgen van dien: haaruitval, zenuwpijn in mijn tanden en in mijn haarwortels op mijn hoofd, enorme huiduitslag, depressie, zelfmoordgedachtes, hartkloppingen, angstaanvallen (met angst en hartkloppingen 's nachts wakker worden badend in het zweet) en nog meer van zulk soort nare stress en trauma gerelateerde klachten. Het was o.a. zover gekomen door hoe ik mezelf geleerd had met bepaalde situaties om te gaan. De ongezonde relatie die ik op dat moment had met mijn vriend (inmiddels ex-vriend) en de druk van mijn werk maakten het allemaal nog velen malen erger.

Twee burnout-situaties en een ontregeld zenuwstelsel brachten mij uiteindelijk op een pad naar een stressvrij leven.

Het was een lang pad en een traag proces, waarbij yoga een grote rol ging spelen. Maar yoga alleen was voor mij niet voldoende om het gehele stressprobleem op te lossen. Door me veel te isoleren in die periode had ik de tijd en de rust om tot op de detail te onderzoeken wat ik meer nodig had om 'normaal' zonder spanning te kunnen leven, ook in spannende situaties. Het pad kende veel ups en downs. Nu een aantal jaar later ben ik zeer dankbaar voor wat dit pad mij gebracht heeft: een stressvrij leven! 

Als ik het over 'stressvrij' heb bedoel ik hiermee vrij van langdurige oxidatieve stress. De kortstondige gezonde en effectieve spanning (wat ik geen stress kan noemen) ken ik nog wel.

Ik zou het fantastisch vinden als ik doormiddel van mijn No Stress Formule, die mij zo geweldig heeft geholpen en mij de rest van mijn leven zal helpen, ook jou en velen anderen met stressklachten kan helpen. Ik weet als geen ander hoe erg het is om te leven met buitensporige spanning en langdurige stress en de daarbij komende klachten.

Denk je in hoe het zou zijn als je net als ik veel ontspannender in het leven zou staan en geen negatieve langdurende stress meer hoeft te ervaren. Laat alsjeblieft het volgende goed tot je doordringen: 


Als je écht wil, kan ook jij stressvrij leven!

Love,

kamasc grijs z.a.png
bottom of page